De Leergeld formule

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Elke Stichting Leergeld heeft haar eigen Leergeld formule. Het beschrijft de manier waarop gewerkt wordt. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule. 

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Intakegesprek

  Doorgaans worden alle aanvragen bij ons op locatie in t’ Lossers hoes behandeld. Dat betekent dat je altijd voor een gesprek wordt uitgenodigd. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je laat bewijzen zien van het totale gezinsinkomen. Als je dat wil, kan de intermediair tevens informeren over andere mogelijkheden rond financiële hulp.

 3. Besluit

  Op basis van het gesprek wordt de aanvraag beoordeeld of deze past binnen de regels en mogelijkheden. Bij twijfel ligt de beslissing bij de coördinator en/of het bestuur.

 4. Uitgifte

  Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld altijd rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.

 5. Nazorg

  In voorkomende gevallen nemen wij weer contact met je op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en/of we nog iets voor je kunnen betekenen.